Fagdag

Helt grønn II - vegetabilfagdagen

Nøkkeldata

Sted Nofima Mat, Ås
Pris kr 1200,-. Studentpris kr 500,-
Startdato 21. januar 2010
Sluttdato 21. januar 2010

Det skjer mye nytt innen frukt og grønt-sektoren, og det er ingenting som tyder på at utviklingen vil avta i årene som kommer.

Få - om noen, har bedre forutsetninger til å dra nytte av "naturlig", "sunt" og "godt" enn nettopp frukt og grønt-sektoren, og dette vil være i fokus under fagdagen den 21. januar.

Ernæringsfysiolog Tine Sundfør kommer for å fortelle om hvordan man kan få menn til å spise mer grønt, mens Helsedirektoratets avdelingsdirektør Arnhild Haga Rimestad tar for seg frukt, bær og grønnsakers innvirkning i et helseforebyggende perspektiv.

Videre får dere innblikk i nye forretningsmuligheter, konseptutvikling, nasjonale og internasjonale trender, aktuelle innovasjoner og forskningsnyheter.

PROGRAM

0900 Kaffe og registrering

0930 Velkommen
Einar Risvik, forskningsdirektør og konst. adm. direktør, Nofima Mat

Møteleder: Kirsten Ravnsborg Justad, leder av rådgivende utvalg for vegetabiler
ved Nofima Mat

Markedsmuligheter med ny nordisk mat
v/Einar Risvik, Nofima Mat

Bendit-konseptet og filosofien bak det
v/Jan Hammerstrøm, markedsdirektør i Bama

Pause

NYTT fra Nofima Mat
Utvikling av ferske middagsmåltider
v/Oddvin Sørheim, forsker

Effekter av nordisk klima på innholdet av helserelaterte forbindelser i brokkoli
v/Sidsel Fiskå Hagen, post doc.

Hva skjer med næringsstoffer i grønnsaker under tilbereding?
v/Pernille Baardseth, forsker

Helseeffekter av bær - høydepunkter fra "2009 Berry Health Benefits Symposium
v/Kjersti Aaby, forsker

Hvordan få menn til å spise mer grønt - og samtidig bli mette?
v/Tine Sundfør, ernæringsfysiolog, Synergi Helse AS

1220 - 1320 Lunsj

Produktutvikling i EU-prosjekt
v/Merete Lunde, FoU- og kvalitetsdirektør, Lerum Fabrikker

Frukt, bær og grønnsakers innvirkning på ernæring og helse i et forebyggingsperspektiv
v/Gunn Helene Arsky, ernæringsfysiolog, BAMA

Pause

Hvordan har forbruket av frukt og grønt utviklet seg i 2009?
Hva er utfordringene for et høyere forbruk? OFGs planer for markedsføring og aktiviteter i 2010
v/Guttorm Rebnes, direktør OFG

Mattrender - hvor er vi på vei?
v/Hilde Skotland Mortvedt, strategi- og analysesjef, Nofima Mat

1515 Oppsummering av dagen
v/Wenche Aale Hægermark, Nofima Mat

Start kl. 9.00
Slutt kl. 15.30

 

None

Aktuelle saker

  • Sunnere og lettere

    26. januar 2010

    På vegetabilfagdagen – Helt grønn II ble frukt- og grøntsektorens markedsmuligheter, utfordringer, trender og aktuelle forskningsnyheter behørig presentert. Å få frem de umiddelbare helsefordelene med ”5 om dagen” var omkvedet for dagen.