Fagdag

Økologifagdagen 2010

Nøkkeldata

Sted Nofima Mat på Ås
Pris 950,-
Startdato 12. oktober 2010

Andreas Viestad kommer til Økologifagdagen med oppfordringen om å satse mer på økologisk og velsmakende mat til barn og unge. Statssekretær Heidi Sørensen presenterer regjeringens ambisjoner og mål innen økologi.

Stadig flere får øynene opp for økologisk mat.

I Danmark er nettopp smaken blitt det viktigste kjøpsargumentet, hvilket har ført til betydelig økt salg. Marcelle Askew fra Eco Commerce viser hva Norge kan lære av Danmark.

I tillegg vil en av Sveriges største økologiske suksesser Saltå Kvarn, fortelle om selskapets utvikling fra starten for drøyt 40 år til i dag. Deres konsept er bygd opp rundt de fire hjørnesteinene: Økologi, smak, helse og troverdighet. I løpet av årene 2003 til 2009 har omsetningen økt med 435 prosent, til 151 millioner i 2009 fra et sortiment på rundt 150 produkter.

Norske suksesshistorier får vi høre fra Rørosmeieriet og Økofrukt. Mens forskere fra Bioforsk tar opp noen aktuelle utfordringer og Statens Landbruksforvaltning presenterer ferske salgstall og trender for økologisk salg i Norge.

 

Dagens program

Registrering fra kl. 9.00

Oppstart kl. 9.30

Einar Risvik, forskningsdirektør ved Nofima Mat ønsker velkommen.

Andreas Viestad - Velsmakende og økologisk mat til barn og unge

Statssekretær Heidi Sørensen - Regjeringens ambisjoner og mål innen økologi

Rørosmeieriet - Ti år med økologiske varer og en sunn økonomi

Pause

Coop - Forteller om sine nyeste satsninger på økologiske produkter, deriblant Änglamark økologiske ekstra lett melk, som produseres i samarbeid med Rørosmeieriet

Asia Kjøttmat - Tid for øko-asiatisk med norske råvarer

Lunsj

Økofrukt – Velsmakende og robuste økologiske norske eplesorter

Statens Landbruksforvaltning - De ferske salgstallene og trendene for økologisk salg i Norge

Eco Commerce – Økologiske varer opplever suksess i Danmark. Hva kan vi lære?

Pause

Bioforsk - Utfordringer og mulige løsninger på skadedyr i økologisk bærdyrking, samt driftsopplegg og melkekvalitet

Saltå Kvarn – en av Sveriges største økologiske suksesser

kl. 15.30 Slutt

Ordstyrer: Ida Synnøve Grini, rådgiver innen mat og helse ved Nofima

 

None Copyright: mat.no

Andreas Viestad er i gang med å etablere et matsenter for barn. Han holder foredrag om mat og barn på Økologifagdagen. Copyright: Andreas Viestad

Andreas Viestad er i gang med å etablere et matsenter for barn. Han holder foredrag om mat og barn på Økologifagdagen.

Statssekretær Heidi Sørensen vil presentere regjeringens mål og ambisjoner innen økologi. Foto: Bjørn H Stuedal
Copyright: Bjørn H Stuedal

Statssekretær Heidi Sørensen vil presentere regjeringens mål og ambisjoner innen økologi.

Aktuelle saker