Fagdag

Mat uten hemmeligheter - Økologifagdagen

Nøkkeldata

Sted Nofima AS, Osloveien 1
Pris kr. 1.050,-
Startdato 18. oktober 2012
Sluttdato 18. oktober 2012

Regjerningen holder fast på sitt ambisiøse mål om 15 prosent økologisk produksjon og forbruk innen 2020. For å få dette til må andelen økologisk i storhusholdning økes kraftig. Vi har mye å lære av danskene, og spesielt dem som befinner seg i København kommune.

Der har de vedtatt et mål om 90 % økologisk mat innen 2015. I 2011 hadde de nådd 68 prosent. Til Økologifagdagen har vi hentet inn Claus Angelo fra København Mathus, som vil fortelle om hva Københavns kommune har gjort for å lykkes og hvordan høye mål, tydelig forankring i ledelsen og fokus på sunnhet og livskvalitet for innbyggerne har vært viktige drivkrefter.

Statens Landbruksforvaltning forteller om dagens situasjon og den økte satsingen på hjelp både til økoprodusenter og storhusholdninger som ønsker å satse på økologisk mat. Matmerk forteller om hvordan de gjennom økologisk.no skal nå ut til forbrukerne og hva som er budskapet.

Vi får også høre om livet hos den økologiske bonden Dag Thorenfeldt som sammen med kona driver Korsvold Gård på Hvaler. Du kjenner kanskje navnet igjen fra en serie artikler i D2. Hvordan butikkene lykkes med økosalg får vi høre fra Ragnhild Glader som er økologisjef på Ultra Bryn.

Økologifagdagen er et samarbeid mellom Debio, Oikos, Bondens marked og Matmerk. Helgen før økologifagdagen arrangeres Bondens Marked med øko-fokus ved Valkyrie plass.

Oppstart kl 09.45, kaffe og registering fra kl 0900

Konferansier: Gunhild Akervold Dalen

Program

Åpning av dagen ved Øyvind Fylling-Jensen, adm.direktør i Nofima

Kåseri av Dag Thorenfeldt , Korsvold Gård på Hvaler

Myndighetenes satsing for å få økt forbruk av økologisk mat av Geir Grønningseter i Statens Landbruksforvaltning.

Hvordan kan regjeringens mål nås? Matmerk forteller om hvordan de jobber med økologisk.no og hvilket budskap de ønsker å nå ut med.

Pause

Regelverk for økologisk mat, Hanne Marit Gran, Mattilsynet

Hvordan jobber Coop med å ha frem budskapet rundt økologisk mat, Analysesjef Magne Rideng, Coop

Diskusjon om hvordan regjeringens mål kan nås.

12.15 Lunsj

13.15
Om økologisk mat og helse, ved Oikos og Balderklinikken

Intervju med Ragnhild Glader som er økologisjef hos Ultra Bryn. Hva gjør de for å lykkes? Intervjuer er Marit Haugdahl

Pause

Økologisk omleggning i København – resultater, metode og organisering. Claus Angelo, Kulinarisk rådgiver, København Madhus

Inspirasjon til norske kjøkkensjefer. Gunhild Akervold Dalen, Nofima

Avslutning og oppsummering

Slutt 15.45

Påmelding innen 12. oktober - følg lenke til høyre

None Foto: Jarle Torgersen
Copyright: KSL Matmerk

Aktuelle saker

  • Dansk øko-omlegging

    25. oktober 2012

    –Å legge om en stor kommunes kjøkken til økologisk, handler ikke bare om å forandre på innholdet i grytene, man må også forandre på måten man tenker om mat på.

  • Økoslaget vil stå i butikkene 24. oktober 2012