Fagdag

Den store karbohydratdagen

Nøkkeldata

Sted Nofima, Osloveien 1, Ås
Pris For deltakere i Nasjonal Teknologiplatform, NTP: kr 0,- pr. deltaker inntil 2 personer pr bedrift. Hvis flere ønsker å delta i bedriften, betales det kr 750,- pr deltaker. Medlemmer i NHO Mat og Drikke kr 1.200,- pr deltaker For andre: kr 1.700,- pr deltaker
Startdato 25. september 2012
Sluttdato 25. september 2012

Nofima, NHO Mat og Drikke og NTP Food for Life inviterer til fagdag med tema Karbohydrater og fiber. Helsepåstander om karbohydrater, forskningen på karbohydrater og kostfiber, karbohydratenes påvirkning på genene og søtningsstoffenes muligheter er aktuelle tema.

Dette blir en møteplass for bedrifter, myndigheter, forsknings­miljøer og andre fagmiljø - med rom for kunnskapsoppbygging.

Myndighetene anbefaler et kosthold med mye karbohydrater, men lite tilsatt sukker. Hvordan påvirker så kunnskapen om karbobydrater helsa, politikken, forskningen og produktutviklingen.

Vi har invitert foredragsholdere til å belyse disse sidene.

Registrering fra kl 9.00 med kaffe/te og noe å bite i.

Møteleder Steinar Høie, NHO mat og drikke

09.30 Velkommen
Direktør Roald Gulbrandsen NHO Mat og Drikke

Karbohydrater i kosten – Norkost, de norske kostrådene og de nordiske anbefalingene
Professor Lene Frost Andersen Institutt for medisinske basalfag, UiO

Karbohydrater og gener
Professor Berit Johansen NTNU

10.55 Pause

Idun og UiO i samarbeid om fiber
PhD fra UiO Marianne Lunde

Norsk deltakelse i EU-prosjektet “FibeBiotics”; fokus på polysakkaridbaserte kostfiber og helse
Forsker Svein Halvor Knutsen Nofima

12.00 Lunsj

Kan søtstoffer bidra til en sunnere fremtid?
Direktør Lars Bo Jørgensen, Nordic Sugar

Sensorisk analyse av søtningsstoff
Labratorieleder Josefine Skaret, Nofima

Risikovurderinger av søtningsmidler
Professor Lene Frost Andersen Institutt for medisinske basalfag, UiO

Ernærings- og helsepåstander på karbohydrater
Seniorrådgiver Rønnaug Aarflot Fagerli Mattilsynet

14.20 Pause

Hva betyr ernærings- og helsepåstandene på karbohydrater for industrien?
Forsker Simon Ballance, Nofima

Bedriftens utfordring ved sukkerreduksjon
Produktutvikler og ernæringsfysiolog Ingrid Tyssen Bruu, Kavli

15.20 Oppsummering og info om NTP – Food for Life
Kommunikasjonsrådgiver Wenche Aale Hægermark

Avslutning

15.45 Slutt

Du finner påmeldingslinken til høyre på siden.