Forskningsområde

Sunne produkter og måltider

Nordmenn bruker stadig mer penger på mat og måltider utenfor hjemmet. Dette markedet øker sterkt, dermed øker også viktigheten av at slike måltider har en god ernæringsmessig sammensetning.

Forbrukerne må ha muligheten til å velge sunne måltider og sunne produkter. Vi spiser måltider og ikke enkeltprodukter, og det er det totale inntaket av mat gjennom døgnet og over tid som er viktig.

Nofima bistår blant annet hotell-, restaurant- og cateringsektoren (Horeca) og kiosk, bensinstasjon og service-sektoren (KBS-markedet) med å utvikle sunnere måltidsløsninger. I den forbindelse satses det stadig mer på å utvikle fastfood-produkter av fisk og annen sjømat.

Nofima har kunnskap langs hele verdikjeden. Vi vet hvordan sunne og gode måltider skapes og settes sammen, hvordan produkter og måltider optimaliseres i forhold til sunnhet og hvordan eksisterende produkter kan forbedres. Vi kan hjelpe til i innovasjonsprosessen, være kunnskapsformidler og brobygger mellom myndigheter, helsepersonell, ernæringseksperter, industrien, handelen og forbrukerne.

 

Hvordan skapes og settes sunne måltider sammen? Foto: Illustrasjon: Trine V. Håbjørg

Hvordan skapes og settes sunne måltider sammen?

Aktuelle saker

  • Matens vei gjennom kroppen

    10. desember 2010

    Hva skjer med innholdsstoffer i maten når den varmebehandles og settes sammen til et måltid? Og hva skjer med innholdsstoffene når maten kommer inn i fordøyelsessystemet, i tarmen og til slutt i cellene i kroppen?

Kontaktperson

Relatert forskningsområde

Prosjekter