Nyhetssak

Matfarer på kjøkkenet

Helt vanlige feil på kjøkkenet kan være skumle og gjøre deg syk. Andre er mindre farlige enn man skulle tro.

Hva gjør vi med maten på kjøkkenet? Hvor flinke er vi til å håndtere den?

Forskere ved Nofima på Ås har fått svar ved å analysere svarene i en nettbasert spørreundersøkelse med 2008 deltakere.

Det begås feil i bøtter og spann på norske kjøkken, og blunderne har ikke blitt færre med mer moderne vaner og en travel hverdag.

- Vi har fått nye typer bakterier å stri med, og nye typer mat. Gamle råd har gått ut på dato, men vi har ikke nødvendigvis lært å håndtere den nyere maten på riktig måte.

Det sier stipendiat Elin Halbach Røssvoll til forskning.no.

Les hele saken på forskning.no

None Foto: Diego Cervo
Copyright: MAX Imagelibrary

Kontaktperson

Aktuelle saker

Forskningsområde

Kontaktperson

Forskningsområde