Prosjekt

ACCLAIM

Nøkkeldata

Startdato 1. juni 2006
Sluttdato 31. mai 2008

ACCLAIM er et nordisk prosjekt finansiert av Nordic Innovation Centre. Forskere har kartlagt forbrukeraksept og tillit når det gjelder helsepåstander. Dette skal gi anbefalinger for bruk av helsepåstander i markedsføring av mat.

Både forskningsinstitutter, myndigheter og industri er deltakere i prosjektet. Norske representanter fra myndigheter, frivillige organisasjoner, kjeder, industri og forskning har vært samlet til workshop for å diskutere resultatene. Dette vil forhåpentligvis igjen gi nyttige innspill om hvilke hensyn industrien må ta når produkter skal markedsføres, samtidig som det kan gi myndighetene en forståelse av hvordan man må tenke for å sikre seg at forbrukere oppfatter det som står, og ikke misforstår slik at det kan oppstå uheldige situasjoner. EU-forordningen om helsepåstander slår fast at den gjennomsnittlige forbruker må forventes å forstå de gunstige helseeffektene som helsepåstanden omtaler.

None Foto: Kjell J. Merok
Copyright: Nofima

Aktuelle saker

 • Kjøtt på menyen: muligheter og fallgruber

  29. november 2011

  Ingenting er så godt som en saftig kjøttbit, vil mange forbrukere si, for så i samme åndedrag å uttrykke engstelse for mattrygghet, miljø og helse knyttet til kjøtt. Ingen matvarer gir like mange og sammensatte assosiasjoner. Hva betyr det for kjøttindustrien at forbrukerne har så forskjellig oppfatning av kjøtt?

Kontaktperson

 • Øydis Ueland

  Forskningssjef, Sensorikk, forbruker og innovasjon

  Tlf: +47 64970494

  Mobil: +47 996 07 621

Forskningsområde

Kontaktperson

Forskningsområde