Prosjekt

NovelQ

Nøkkeldata

Startdato 1. januar 2006
Sluttdato 31. desember 2011
Oppdragsgiver EU
I samarbeid med 32 partnere, hvorav 30 forskningsinstitusjoner og universiteter i Europa. Videre er Argentina og Sør-Afrika representert.

Målet med prosjektet er å forlenge produkters levetid uten å svekke sikkerheten, samt å svare på kundenes ønsker om mat med ferskere karakteristikker. Dette gjøres ved å utforske potensielt unike prosesseringsteknikker. Videre skal prosjektet bidra til helse og velvære og fremme øko-vennlig prosessering.

Prosesseringsteknikkene som er valgt for nærmere studier er:
• Høyt trykk
• Pulsed electic field
• Cold plasma
• Avanserte varmeteknikker
• Pakking

Nofima Mats engasjement er hovedsakelig knyttet til hvordan forbrukere stiller seg til produksjonsendringer. Altså hvordan forbrukernes reaksjoner på de ulike prosesseringsteknikkene påvirker deres preferanser for matvarene.

 

 

 

None Foto: Kjell J. Merok
Copyright: Nofima

Aktuelle saker