Prosjekt

Fargeegenskaper i muskel ved pre-rigor produksjon av røkt laksefilet – videreføring 2010

Nøkkeldata

Startdato 1. juni 2008
Sluttdato 31. desember 2010
I samarbeid med I Nofima er dette et fellesprosjekt mellom Nofima Mat og Nofima Marin, med Sveinung Birkeland hos Nofima Mat – Norconserv som hovedansvarlig for oppdraget og kontaken mot oppdragsgiver.

Prosjektet, som startet i 2008 og går ut 2010, er et samarbeid mellom Nofima Mat og Nofima Marin.

Hos Nofima Marin i omfatter arbeidet i 2010 to aktiviteter:

  • Effekter av prosesstidspunkt etter slakting (rigorstatus) med hensyn til krymping, saltopptak og mulighet for fjerning av pinnebein.
  • Effekter av salttype og saltkonsentrasjon ved pre-rigor prosessering av røkt laks.
None Foto: Frank Gregersen
Copyright: Nofima