Prosjekt

Fargeegenskaper i muskel ved pre-rigor produksjon av røykt laksefilet

Nøkkeldata

Startdato 1. juni 2008
Sluttdato 31. januar 2010
I samarbeid med Nofima Mat, Stavanger

Dette er et to-delt prosjekt som skal dokumentere effekter av ulik påvirkning.

Målet i prosjektet er å:

i) Dokumentere effekter av slaktestress og utblødning på farge, retensjon av astaxanthin og oksidasjon i pre-rigor prosessert røykelaks.

ii) Dokumentere effekter av ulike prosesstrinn i en kaldrøykingsprotokoll (salting, tørking, røyking, lagring) på farge, retensjon av astaxanthin og oksidasjon i pre-rigor prosessert røykelaks.

None Foto: Frank Gregersen
Copyright: Nofima

Prosjektleder

  • Leif Akse

    Seniorforsker

    Tlf: +47 77 62 90 32

Forskningsområde

Prosjektleder